Who needs a soap when you got cosplay!

Er was een tijd dat ik op de bank plofte, de tv aanzette en mijn hersenactiviteit UIT. Kortom, soaptijd! GTST, Onderweg naar Morgen, The Bold and the Beautiful. Genoeg pulp om even helemaal bij uit te zoomen en bij te tanken. Ik geef het toe… ik ben slecht: ik geniet van drama. Het geeft nieuwe energie. ‘Zo slecht heb ik het eigenlijk helemaal nog niet’, was vaak het gevoel als ik zag hoe Stefanie Ridge weer eens bedroog of Arnie zich weer eens in de nesten werkte.

Mijn ‘soaptijd’ is al jaren voorbij. Gelukkig heb ik sinds een paar jaar een nieuw tijdverdrijf met bijhorende smeuiige drama. You guessed it: cosplay. Geheime romances, spionagepraktijken tot backstabbing bad guys… ik zie het allemaal passeren. En ik smul er telkens opnieuw van. Met een grote bak popcorn op schoot lees ik de comments op Facebook, pink ik een traantje weg bij een emotionele post van een cosplayer die het even niet meer zit zitten en lach ik om een hilarische Instagramfoto. Weet je, het is veel beter dan een soap. Het is real life, al lijkt het zich soms af te spelen in een parallelle wereld. Dus dankjewel aan alle Dr. Who’s-, Disney- en Star Trek-fans. Mijn dank is groot lieve Trekkies, DC-strijders, Marvelfanatiekelingen en alle cosplay die ik nu vergeet. You guys made my dull grey life a little brighter. See you all at DCC!

Leave a Comment

%d bloggers liken dit: