Tutorial: Halloween vieren als Executioner

Executioner - Resident EvilEen Halloween feest is niet compleet zonder een eng costume. Maar weet jij al welk eng figuur je dit jaar neer wilt zetten? Jeffrey besloot zijn Halloween te vieren als de Executioner uit Resident Evil. Met zijn tips kun jij net zo’n costume maken.

Hoe ben je er op gekomen?

“Ik begon als Jason Voorhees, omdat ik zo groot ben. Daardoor ben ik automatisch al wat angstaanjagender. Dus ik wilde iets met mijn grootte doen. Iets massiever en nog angstaanjagender. Ik houd wel van zombie films, zoals Resident Evil. Daar zit zo’n grote vent in met een enorme hamer, de Executioner. Ik dacht, hoe vet zou het zijn als ik die kon maken? Uiteindelijk heb ik het gewoon geprobeerd.”


 

Tekening hamer

Materialen

 • Hout (multiplex)
 • Schuimrubber (campingmatjes)
 • PUR schuim
 • Kartonnen koker (gordijnrol)
 • Kartonnen doos
 • Verf (acryl: zwart, zilver en rood)
 • Schilderstape en duct tape
 • Bouten
 • Rood-witte plastic ketting
 • Haakjes
 • Juten zak
 • Chemieshort
 • Chemie handschoenen

Insteken van de hamer in de doos met PUR schuimVoorbereiding Executioner

Hij keek allereerst welke bestaande, simpele onderdelen hij kon gebruiken, zoals een kartonnen koker en een doos om de steel en de vorm van de hamer mee te maken. De koker was van een gordijnrol en fungeerde nu als steel. Voor de bijl heeft hij hout gebruikt.

 

Begin

Na een aantal materialen bij elkaar te hebben gehaald maakte hij een kleine schets op papier om overzicht te krijgen van de verschillende maten. Hij rekende gelijk uit waar de bijl aan de doos bevestigd moest worden en hoe groot de losse onderdelen moesten worden. Daarna heeft Jeffrey de bijl uit het hout gezaagd en dit precies in het midden van de doos bevestigd. Voor extra stevigheid vulde hij vervolgens de door met PUR schuim.
De bijl heeft hij dikker gemaakt door middel van campingmatjes. Hierdoor kreeg het een zachte kant en was het gemakkelijk in vorm te krijgen. “Achteraf had ik ook een extra laag hout er op kunnen plakken en de randjes op die manier kunnen schuren”, vertelt Jeffrey.

Montage van de hamerVerder

Open randen heeft hij dichtgeplakt met duct tape, zodat deze er netter uitzagen. Op de foto hiernaast is een verbinding te zien tussen de hamer en de bijl van de Executioner. Deze zijn gemaakt door een klein doosje te vullen met PUR schuim en deze vervolgens in vorm te snijden. Deze zijn in de hoeken geplakt.

Daarna moest de steel bevestigd worden aan de Executioner hamer. Omdat deze hol is, is het gemakkelijk te splitsen om het zo over het hout van de bijl te schuiven. Voor extra stevigheid heeft hij daarna de overgebleven holtes gevuld met hout, waar hij vervolgens bouten doorheen heeft gedaan. Een andere mogelijkheid is om een bezemsteel of stok te kopen en hier buisisolatie omheen te doen. Deze moet dan met een flexibele verfsoort gekleurd worden.

 

Verven van de Executioner hamerAfwerking

Alle hoeken en gaten werden afgedekt met schilderstape, waarna de Executioner hamer geverfd kon worden. Hier zijn de kleuren zwart, zilver, rood en goud gebruikt. Jeffrey begon eerst de hamer te bekleden met een paar lagen gesso als primer, waarna hij het in zijn geheel zilver heeft gespoten. Met de kleuren zwart en goud heeft hij het ouder laten lijken, om zo een roest effect te creëren. De slagkant van de hamer is zwarter dan de rest, zodat dit er verweerd uitziet. Ten slotte gebruikte hij een rode verfspuitbus om bloed na te bootsen. Hij spoot de spuitbus extra lang, tot de verf langs de bijl naar beneden liep. Voor extra details heeft hij een simpele rood-witte ketting gekocht, deze op dezelfde manier geverfd en met haakjes aan de Executioner hamer bevestigd.

Executioner klaar voor HalloweenOutfit Executioner

Dan is de hamer in principe klaar voor Halloween. Verder heeft de Executioner nog meer onderdelen. Ten eerste heb je een schort nodig als Executioner, daarvoor kun je een chemie- of een lasschort krijgen. Jeffrey kocht hiervoor online een chemieschort, evenals een paar lange rode PVC handschoenen. Over zijn hoofd plaatste hij een juten zak, welke verwerkt was om beter over zijn schouders te passen. Om beter op zijn hoofd te passen heeft hij een klep-loze pet er in genaaid. Voor komend Halloween feest is hij wel van plan om gaten in de zak te knippen om meer te zien in het donker. Daarnaast heeft hij simpele donkere kleding aangetrokken onder het Halloween costume.

Bij Halloween hoort de Executioner

“Dit jaar wil ik mijn Halloween costume nog een klein beetje verbeteren. Ik ben namelijk van plan om dit Executioner costume aan te trekken naar een Halloween feest in het oude RKZ in Groningen. Want ik vind, bij een Halloween feest hoort eigenlijk de Executioner.”

Weet jij al hoe jij je wilt verkleden voor aankomend Halloween? Heeft deze tutorial je overtuigd om ook je Halloween feest te vieren als de Executioner? Deel hieronder je mening, ervaringen en ideeen.

Leave a Comment

%d bloggers liken dit: