mel1

Over Cosplaying.nl

Ik ben Melanie Zwart, de eigenaar van Cosplaying.nl. Ik heb al lange tijd veel interesse in het begrip cosplaying en kon een goed costume altijd erg waarderen. Sinds 2010 ben ik ook zelf bezig met het maken van cosplay costumes, wapens en onderdelen.

Eerste conventie

In 2010 besloot ik toch eens gehoor te geven aan de vragen of ik ook naar de Elf Fantasy Fair wilde. Waarom ook niet? Maar dan moest ik wel in costume verschijnen. Dus ik ben aan de slag gegaan met mijn eerste cosplay project: een Vault 101 jumpsuit van het spel Fallout 3. Ik heb letterlijk door het land gereisd voor een geschikte overall, maar ik moet eerlijk toegeven dat ik uiteindelijk veel hulp heb gekregen.

Cosplay groeit

Door de jaren heen ben ik steeds meer cosplay projecten begonnen, beginnend bij een schuimzwaard. Hoe meer ik er aan werkte, hoe meer ik leerde over de mogelijkheden en moeilijkheden. Inmiddels ben ik eigenaar van drie zwaarden en een bijl van schuimrubber, een houten snipergeweer, een Vault 101 jumpsuit, een Skyrim costume, een papier maché ‘Power Armour’ en een aantal andere outfits. Bijna elk jaar ben ik te vinden bij ten minste twee conventies en evenementen en dit aantal hoop ik uit te breiden. Verslagen van deze evenementen zullen te vinden zijn op Cosplaying.nl.

Waarom Cosplaying.nl?

Deze website is in het leven geroepen nadat ik, samen met andere cosplayers, meerdere keren het hele internet ben afgestruind, op zoek naar duidelijke informatie voor mijn projecten. Het aanbod van duidelijke uitleg, informatie, tips en trucs in Nederland was naar mijn mening veel te klein. Daarom besloot ik hier verandering in te brengen.

De toekomst van Cosplaying.nl

Cosplaying.nl zal in de toekomst ruimte bieden aan een breed scala van onderwerpen. Het doel van deze website is om cosplayers te helpen en te begeleiden bij het complete proces. Dit gebeurt door middel van stapsgewijs uitleg en gedetailleerde informatie over costumes en cosplay onderdelen. Ook doe ik verslag van evenementen en conventies en houd ik interviews met verschillende cosplayers. Mis je nog belangrijke informatie in de blogs? Laat dan gerust een berichtje achter of stuur een e-mail, dan zorg ik dat je duidelijk antwoord krijgt.
Familie

Vragen, opmerkingen of suggesties?

Please enter your name.
Please enter a subject.
Please enter a message.