Een nieuwe online cosplay tool in de maak

Het maken van een cosplay project is niet altijd even gemakkelijk. Soms weet je even niet meer hoe je verder moet, ben je het overzicht kwijt, weet je niet waar je iets moet kopen of kun je wel wat tips gebruiken om verder te komen. Daarom ben ik hard aan het werk aan een nieuwe tool: de online cosplay tool.

Wat kan ik met de cosplay tool?

Op de online cosplay tool kan iedereen een eigen cosplayer pagina aanmaken. Hierin kun je van alles bijhouden, zoals je eerdere projecten, hoeveel geld je hebt uitgegeven, welke materialen je vaak gebruikt en welke evenementen je met je cosplay bent geweest. In de toekomst kun je je account koppelen met je sociale media zodat je jouw fans en vrienden gemakkelijk op de hoogte kunt houden.

Project pagina

Met de online cosplay tool maak je per cosplay project een pagina aan waarin je een aantal dingen bij kunt houden:

  • Hoeveel tijd en geld je in totaal kwijt bent geweest
  • Welke materialen je hiervoor hebt gebruikt en hoeveel dit gekost heeft
  • Een blog bijhouden. Met je blog kun je je vrienden en volgers op de hoogte houden van je vooruitgang of uitleg geven hoe je het gemaakt hebt.
  • Een deadline toevoegen
    • De cosplay tool kan je herinneringen sturen wanneer je deadline dichterbij komt. Ook kun je tips ontvangen om je project op tijd af te krijgen.
  • Een to-do lijst bijhouden

To-do lijst

Deze to-do lijst vul je zelf, maar de cosplay tool zal ook met ideeën komen. Ook kun je veel gebruikte onderdelen van je to-do lijst opslaan om later gemakkelijk weer te gebruiken. Tevens kun je elke onderdeel voorzien van twee waarden: geschatte uitgaven en geschatte tijd. Deze helpen je bij het schatten wanneer je cosplay klaar is.

Materialen

Met de online cosplay tool kun je een duidelijk overzicht maken van welke materialen je gebruikt hebt, hoeveel dit heeft gekost en waar je dit gekocht hebt. Deze informatie kan anderen ook helpen met het maken van hun planning. Er komt namelijk een database met een hoop materialen, hoeveel dit ongeveer kost en waar je dit kunt kopen.

Privacy

Jouw privacy is belangrijk, ook bij de cosplay tool. Je krijgt de optie om bepaalde onderdelen of zelfs alles van jouw account privé te houden zodat alleen jij het ziet. Ook wordt er geen privé informatie verzameld over jouw shop-gedrag of iets dergelijks. De informatie die wij verzamelen om anderen te helpen wordt geheel anoniem opgeslagen en alleen als jij het hiermee eens bent.

Wanneer is het af?

Het is nu nog te vroeg om een releasedatum vast te zetten. Voordat de cosplay tool online wordt gezet zal er eerst een open beta-test komen. Jij kunt hier aan meedoen! Blijf Cosplaying.nl volgen, zodra de beta-test online komt zal ik hierover een bericht publiceren. Alle informatie over de test zal dan bekend worden. Ook zal de verwachte releasedatum dan bekend worden.

Ik heb een idee!

Heb je ideeën, vragen of opmerkingen? Stuur dan gerust een mailtje naar info@cosplaying.nl of laat hieronder een berichtje achter. Ik sta open voor allerlei ideeën, het is immers een project voor cosplayers.

Leave a Comment

%d bloggers liken dit: