JaneMadelyne op Dutch Comic Con 2017

Anderhalf uur rijden, 40 minuten file en een kwartier lang mijzelf in mijn cosplay wurmen, zo begon mijn versie van de Dutch Comic Con 2017. En het was het meer dan waard. Goede vrienden, gezellige mensen, fangirling en oh-zoveel cosplay. Het was weer een geslaagd evenement.

De Dutch Comic Con draait voor sommige mensen om show-elementen, merchandise of special guests, maar voor mij draait het maar om één ding: cosplay. Om heel eerlijk te zijn, om voor mij een geslaagde dag te maken heb je al die speciale dingen niet eens nodig. Ik kocht geen merchandise en heb niet eens echt op het programma gekeken (sorry, DCC, jullie hebben zo jullie best gedaan), maar mijn dag kon toch al niet meer stuk.

Commander Shepard

Ik was van top tot teen ‘beschermd’ in een pak van EVA foam, het design gebaseerd op Commander Shepard van Mass Effect 2. Ik zeg voor het gemak maar ‘gebaseerd op’, want als je het mij vraagt is het lang niet mooi genoeg. Misschien denken anderen daar anders over. Het pak was oncomfortabel en warm, maar je moet er toch iets voor over hebben om er als je held uit te zien, toch?

Gewapend met een M8 Avenger Rifle en drie squad-mates (die overigens hun eigen Mass Effect nicknames hebben, EDI, Joker en Jack) liep ik vol goede moed door de hallen van de Jaarbeurshal, enthousiast om alle liefhebbers van de Comic Con te ontmoeten.

‘Andromeda al gespeeld?’

Ik moet heel eerlijk zijn: ik geniet van al de aandacht die ik krijg wanneer ik in cosplay rondloop. Mensen herkennen me, niet zozeer als Jane, maar wel als Commander Shepard. Ze erkennen de moeite die ik in mijn outfit heb gestoken en ze herkennen de fangirl die ik ben. Die herkenning brengt een ander voordeel met zich mee. Mensen hebben namelijk gelijk een gespreksonderwerp. “Heb je de nieuwe Mass Effect: Andromeda al gespeeld?” Ik heb het eerder gezegd en ik zal het altijd blijven zeggen: je hoort ergens bij. Niemand hoeft buitengesloten te worden.

Cosplaying.nl

Een hoop van de gesprekken die ik hield met andere cosplayers gingen over hetzelfde onderwerp. Cosplay. En ik geniet van deze gesprekken om dezelfde reden waarom ik ooit met deze website ben begonnen. Ik houd ervan om anderen te helpen, te inspireren. Ik ben geen expert en weet zeker niet alles, maar de kennis die ik wel heb kan ik delen. Er is altijd wel iemand die ik kan helpen. En daarvoor is ook deze website. Door cosplayers, voor cosplayers.

Laten we doorgaan met het gezellig houden van de community. Laten we doorgaan met nieuwe cosplayers inspireren. Laten we ze helpen en laten we trots zijn op onszelf en elkaar. Als de Dutch Comic Con mij iets helpt herinneren, dan is het dit: nerds are awesome. Stay awesome.

Leave a Comment

%d bloggers liken dit: