Halloween events

Het is alweer oktober en dat betekent: Halloween! Heb jij al plannen op en rond Halloween? Laat je verrassen door alle evenementen die voor deze feestdag wordt georganiseerd en nodig je vrienden uit voor een onvergetelijk Halloween.

Wil je een evenement aanmelden of promoten? Stuur dan een mail naar info@cosplaying.nl

Night of the Living Dolls

Wanneer: 24 oktober

Waar: Gooiland Hilversum

Wat: Dit is niet zomaar een Halloween-feest: Je kunt er dansen, drinken, maar er is ook een speciaal interactief thema aan verbonden, namelijk Night of the Living Dolls. Waarbij acteurs, experience's en decoratie worden ingezet om deze beleving compleet te maken. Er is een Costume Contest met prijzen, er zijn grimeurs aanwezig en veel meer.
Deze avond ga je een compleet verhaal instappen waar jij zelf invloed op hebt, en wel het verhaal van Night of the Living Dolls.
Je begeeft je op de werkplaats van de eenzame poppenmaker, als je het lief vraagt laat hij je zijn hand-gemaakte creaties met trots zien.
Maar kijk uit dat hij niet weer opeens een van z’n typische inzinkingen krijgt, want dan staat je wat te wachten...
En wat is er precies aan de hand met die vreemde poppen?

Officiële website

Walibi Halloween Fright Nights

Wanneer: 10 okt t/m 1 nov (check website voor specifieke data)

Waar: Walibi Holland, Biddinghuizen

Wat: In de avonden van oktober wordt Walibi omgetoverd tot een horrorscene. Je kunt er griezelen in de Haunted Houses, door de angstaanjagende Scarezones lopen en zenuwslopende shows bijwonen. Daarnaast kun je natuurlijk tot 23:00 van alle reguliere attracties van Walibi Holland gebruik maken.

Officiële website

Website Walibi België

Amsterdam Spook

Wanneer: 31 oktober

Waar: Nachtclub Panama, Amsterdam

Wat: Een legendarische samenkomst van  eigenzinnige, creatieve Amsterdammers en donkere, vrijgevochten zielen vanuit de gehele wereld. Dit jaar wordt er gebeest tijdens het MONSTER BASH!

Officiële website

Haunted Castle

Wanneer: 30 en 31 oktober

Waar: Keukenhof, Lisse

Wat: Wordt nog bekend gemaakt.

Officiële website

Halloween Drouwenerzand

Wanneer: 10 t/m 31 oktober (Check website voor specifieke data)

Waar: Drouwenerzand Attractiepark

Wat: Vier deze griezelige feestdag in attractiepark Drouwenerzand, met een vernieuwd Halloweenhuis, een nieuw Huyze den Vilder en een Scare Zone van 10.000m2.

Officiële website

Amsterdam Halloween

Wanneer: 31 oktober

Waar: Binnenstad Amsterdam

Wat: De Amsterdam Halloween Parade is voor vampiers, heksen, enge clowns, supermannen, zombies, monsters, demonen, onheilpredikers, bloedende bruiden, creepy dokters en mummies. Dit is de grootste Halloween Parade van Nederland dwars door het centrum van de hoofdstad. Het is tevens een stoet van Deviant Mutant Vehicles: verminkte, omgebouwde voertuigen.

De Amsterdam Halloween Party vindt komend jaar voor de 7e keer plaats op het Westergasfabriekterrein en mag zich HET Halloween feest van Nederland noemen. Een 100% verkleed publiek in spectaculaire creaties maakt een uitzinnig feest in de zalen van WesterUnie, Westerliefde en Transformatorhuis. Het feest begint onmiddellijk na aankomst van de Parade in het Westerpark. Deelname aan de Parade is gratis; voor het feest heb je een ticket nodig.

Officiële website

The Horror Zone

Wanneer: 30 okt t/m 14 november (check website voor specifieke data)

Waar: Historia Park, Best

Wat: In samenwerking met Historia Park organiseert Stichting ENG (bekend van onder andere de Horror Nights 2013 en 2014) dit jaar The Horror Zone. Op het terrein van het museumpark zullen een aantal horror attracties verrijzen waarbij onze zombies, griezels en ander gespuis je de stuipen op het lijf proberen te jagen. Ideaal voor de durfal en een uitdaging voor de angsthaas. Uitgegild? Pak dan een drankje aan een van de bars of neem een van de speciale horror gerechten in het naastgelegen restaurant.

Officiële website

Halloween Night of Darkness

Wanneer: 30 en 31 oktober

Waar: Beverwijk

Wat: Wat kun je verwachten tijdens Halloween Night of Darkness? Een avond vol spanning, schrikmomenten en de engste horror verhalen die tot leven zijn gekomen! De route loopt langs drie verschillende "Haunted Houses", ieder met hun eigen thema. Maar ook de route van spookhuis naar spookhuis zit vol horror- en showelementen. Ook kun je op verschillende locaties van de route genieten van een hapje en (bloederig) drankje.

Officiële website

Toverland Halloween Nights

Wanneer: 16 t/m 31 oktober (check website for specifieke data)

Waar: Attractiepark Toverland, Sevenum

Wat: Het wordt langzaam eerder donker, wolken trekken zich samen… Er heerst een duistere vloek over Toverland, het park is overgenomen door angstaanjagende figuren. Zij hebben maar één doel: jou de stuipen op het lijf jagen! Durf jij het aan? Vanaf 19:00 tot 23:00 uur wordt iedereen belaagd door zombies, vampiers, kwaadaardige Dwervels en andere angstaanjagende figuren.

Tijdens de Halloween Nights is Toverland opgedeeld in verschillende scare zones, met elk een eigen thema en bijbehorende figuren, spannende verlichting en muziek.

Nieuw dit jaar zijn het Geisterhaus Müller, Deadly Lake en de Clown Phobia zone.

Officiële website