Cosplayer Regala-chan

Hallo~

Mijn naam is Regala-chan (dit is natuurlijk niet mijn echte naam maar mijn internet naam) Ik cosplay nu ongeveer 2 jaar en ik vind dit ook heel leuk, vooral als mensen mijn cosplays herkennen. Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik niet erg handig ben en mijn cosplays dus redelijk simpel zijn gemaakt. Maar wat maakt dat uit als het er leuk uit ziet, toch? Ik cosplay vooral Vocaloid KAITO, maar ik heb ook een hobbit cosplay en een Blue Beast KAITO cosplay. Natuurlijk werk ik nog aan meer cosplays.

Tips die ik heb voor (beginnende) cosplayers:

1. Weet precies hoe je je cosplay er uit wil laten zien.

Als je niet precies weet wat je van plan bent wordt het een chaos begin dus met het zoeken van afbeeldingen van je cosplay het liefst natuurlijk van alle kanten. Als je geen karakter cosplayed maar iets zelfbedachts, maak dan een tekening. Ik persoonlijk ben redelijk slecht in tekenen, als jij nu ook dit probleem hebt kun je zo’n topmodel blaadje gebruiken. Dat zijn poppetjes waarbij je eigenlijk alleen maar de kleding hoeft te tekenen.

2. Kopen of maken?

Soms weet je niet of je iets wil kopen of maken, natuurlijk kan je een pruik moeilijk zelf maken, maar een t-shirt eventueel wel. Een t-shirt echt helemaal maken, tja daar moet je wel wat naai skills voor hebben. Wat je ook kan doen is in de sale, op een vlooienmarkt of tweedehands winkel het kledingstuk zoeken wat je nodig hebt en dat bewerken. Dat heb ik zelf gedaan met mijn KAITO cosplay en het werkte heel goed.

3. Accessoires

Een cosplay komt vaak met allerlei accessoires. Een tip voor als je een karakterloze cosplay maakt (dus je eigen ontwerp): maak het niet te duur. Je maakt bijvoorbeeld een ridder cosplay en je hebt nog een zwaard nodig, dan kun je op internet naar een zwaarden winkel gaan. Dat heeft voordelen en nadelen. Voordeel: Je hebt een prachtig goed zwaard. Nadeel: Het kost veel geld en als het zwaard echt/scherp is mag je veel cons en fairs niet in. Als je toch ergens in wil raad ik een sierzwaard aan. Wat je ook kan doen als je weinig geld uit wil geven is wederom kijken op vlooienmarkten, maar vooral op vlooienmarkten in Frankrijk, daar heb ik namelijk mijn Hobbit zwaard vandaan.

4. Negeer, negeer, negeer

Als je je cosplay af hebt wil je hem natuurlijk naar een con of fair of expo etc. gaan dragen. Het probleem nu is dat je vaak niet dicht bij de festival locatie woont. Je moet dus in je cosplay naar buiten. Op sommige cons etc. heb je plekken waar je je cosplay kan aandoen en je niet buiten hoeft rond te lopen in je cosplay. Ik raad dit af, omdat er vaak in zo’n omkleed ruimte erg druk is. Het aandoen van je cosplay wordt dan alleen maar moeilijker. Mijn tip is dus: Loop gewoon buiten in je cosplay en negeer de starende mensen. Je hebt tenslotte je best gedaan om je cosplay te maken. Als mensen nu echt heel intens naar je staren kun je altijd een beetje gewaagd doen met een knipoog of even met je wenkbrauwen wiebelen, dan kijken mensen naar mijn ervaring snel genoeg weg.

Dit zijn de tips die ik nu kan geven.

Ik heb een cosplay account op instagram, als je geïnteresseerd bent in mijn cosplays kun je het daar vinden onder @regala_cosplay. Er staat nu alleen nog niet zoveel op.

Hopelijk heb je wat aan deze tips!

Bye, bye zura~

 

Leave a Comment

%d bloggers liken dit: