Cosplay kopen

Het kopen van een kant-en-klaar costume heeft meerdere voordelen. Het scheelt je een hoop tijd en niet iedereen heeft ervaring in het bewerken van verschillende materialen. Daarnaast kun je op een gemakkelijke manier je cosplay outfit van hoge kwaliteit bij elkaar krijgen.

Waar ben je naar op zoek?

Ga altijd eerst na wat je precies zoekt. Heb je precies in je hoofd welk personage je uit wilt beelden, of wil je juist een zelf bedacht personage ontwikkelen en deze overtuigend neerzetten? Ga je voor een kant-en-klaar Assassin’s Creed costume, of cosplay je liever je favoriete Doctor Who personage? Kijk eens naar het aanbod op de verschillende verkoopsites of de inspiratiepagina en laat je verrassen door het aanbod. Bekijk ook goed wat je allemaal nodig hebt om dit personage na te maken. Misschien moet je er een pruik bij kopen of is een outfit alleen genoeg. Ook kun je een deel zelf maken en de rest erbij kopen. Kijk voor inspiratie gerust eens op de inspiratiepagina .

Betrouwbaarheid

Bij het kopen van cosplay-onderdelen en outfits is het erg belangrijk dat je je aankopen doet bij een betrouwbare aanbieder. Er zijn veel websites te vinden waar volledige outfits te vinden zijn, maar niet elke website is even betrouwbaar. Sommige aanbieders leveren mogelijk niet wat je verwacht had of bieden een erg slechte kwaliteit. Er zijn ook cosplay-aanbieders die helemaal niet leveren.

Cosplay kopen, zoals een Assassin's Creed outfit
Cosplay kopen, zoals een Stormtrooper costume.

Doe daarom altijd eerst onderzoek naar het bedrijf en de aanbieders. Kijk naar de recensies, zijn deze er genoeg en lijken ze betrouwbaar? Lees vooral ook de slechte recensies. Vraag eventueel andere cosplayers of zij ervaring hebben met het kopen bij dat bedrijf. Zoek ook even op het internet naar recensiesites of andere waarschuwingen over het bedrijf.

Veilig betalen

Er zijn betaalmogelijkheden die jou extra veiligheid bieden, zoals PayPal of creditcards. Als je geld direct overmaakt heb je eigenlijk weinig zekerheid dat je je geld terugkrijgt als er iets mis gaat met de bestelling. Onderzoek welke betaalmogelijkheden het bedrijf biedt en kijk welke het veiligste is.

Kosten vergelijken

Je wilt natuurlijk niet te veel betalen. Vergelijk daarom altijd de prijzen van je cosplay-onderdelen en outfits met de prijzen van andere (betrouwbare) aanbieders. Houd betrouwbaarheid hier echter wel in je achterhoofd, een goedkoop costume kan van aanzienlijk slechter kwaliteit zijn.

Afmetingen

Zorg ook altijd dat je duidelijkheid hebt over de grootte van je cosplay costume. Komt het costume in meerdere maten, meet dan goed af wat jouw maat is. Als je iets uit het buitenland haalt, heb je kans dat de maten anders zijn dan in Nederland. Voor vragen over de afmetingen kun je altijd contact opnemen met de aanbieder. Of kijk goed wat de voorwaarden zijn om je costume te ruilen als het niet goed past.

Maak contact

Bij twijfel en vragen kun je altijd contact opnemen met de cosplay-aanbieder. Voordat je iets gaat kopen moet je zeker weten wat je krijgt. Wees daarom duidelijk in wat je wilt en eis ook duidelijkheid en transparantie van het bedrijf. Daarnaast helpt het contact om vertrouwen op te bouwen.

Cosplay laten maken

Er zijn tal van ontwerpers en cosplayers die op aanvraag een cosplay costume of onderdeel voor een ander maakt. Neem bij deze mensen bovenstaande punten mee. Communiceer goed over wat je wilt, vraag naar de materialen en mogelijkheden en zorg dat er geen onduidelijkheden ontstaan bij het kopen. Spreek ook duidelijk af wanneer het geleverd moet worden. Vraag ook hierbij naar eventuele recensies.

GroepRomeinen

Volg Cosplaying.nl op social media