Cosplaying.nl zoekt cosplay blogger!

Houd je van cosplay en zou je af en toe een stukje over cosplay willen schrijven voor deze site? Dat komt even goed uit? Wij zijn namelijk op zoek naar bloggers die deze site leven in willen blazen!

Blogger gezocht voor CosplayingHet maakt niet uit of je heel veel ervaring heb in het maken van costumes of props of nog maar net begint, het gaat het bij Cosplaying.nl vooral om dat je er graag iets over vertelt. Je kunt je persoonlijke cosplay verhalen delen, tutorials schrijven of jouw reportage van een cosplay evenement publiceren.

 

Al verkocht? Maak gelijk een account aan.

Moet ik dan echt alles doen?

Nee joh, houd jij je maar lekker bezig met het bloggen. De gehele verzorging, hosting en updating van de website blijf ik nog zelf doen. Als je met ideeën komt ga ik daar uiteraard iets mee doen. Wat ik van jou vraag is dus het volgende:

Het schrijven van een of meerdere blog posts. Hoe vaak je dit doet mag je zelf weten, ook mag je er een tijdje tussenuit glippen als je geen zin meer hebt. Ik ga je niet onder druk zetten om nieuwe verhalen te schrijven. Cosplaying.nl is vooral een platform voor cosplayers om hun verhaal te delen.

Zit ik er dan aan vast?

Absoluut niet. Ik ben daarom ook echt op zoek naar mensen die willen. Wil je even niet, geen probleem. Wil je hooguit twee posts per jaar schrijven? Ook prima. Schrijf je gerust in en schrijf in je eigen tijd.

Wat schuift het?

Helemaal niets. Sorry. Ik heb deze site niet gemaakt om er geld mee te verdienen en heb hier ook geen plannen voor. Snode plannetjes om bezoekers geld af te troggelen of dood te gooien met spam staat ook absoluut niet in de planning. Maar het kost je ook niets! De hosting blijft nog steeds voor mijn rekening. Als je een idee hebt voor een sub-pagina, een pagina of twee wilt toevoegen, dan is dat geen probleem. Oh! En je mag ook een eigen e-mail, als je dat wilt, ‘jouwnaam@cosplaying.nl’

Waar mag ik dan zoal over schrijven?

Cosplay. Dat is uiteraard het overkoepelende thema. Maar dat thema is gelukkig heel groot. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Tutorials (van jezelf of (deels) geïnspireerd door anderen)
 • Creatieve ideeën
 • Informatie over materialen/technieken
 • Aankondigingen voor komende evenementen waar er ruimte is voor cosplay
 • Liveblogs tijdens die evenementen
 • Aftermovies, fotoreportages en andere reportages over evenementen waar je bent geweest
 • Ervaringen en interviews over cosplayen
 • Ontwikkelingen binnen de cosplay wereld
 • Humoristische blogs binnen het thema
 • Je mag uiteraard ook je persoonlijke cosplay ontwikkelingen en ervaring en delen
  • Zet gerust een of twee links naar je persoonlijke Facebook pagina of website, zolang het maar redelijk blijft.
  • Heb je een eigen pagina? Deel je post dan vooral met al jouw volgers!

Zijn er regels?

Goed dat je het vraagt! I know, ik houd ook niet zo van restricties, maar er zijn een paar dingen waar je je aan moet houden:

 • Schaamteloos reclame maken voor producten zit niemand op te wachten. Er wordt hier niets verkocht, daar zijn webwinkels voor
 • Discriminerende, kwetsende of anderzijds (politiek of religieuze) kritische meningen uiten. Als blogger heb je een stem die door veel mensen gehoord kan worden, maak hier geen misbruik van
 • We doen absoluut niet aan body-shaming, cosplay-shaming of andere vormen van pesterijen. Elke cosplayer is uniek en elke cosplayer telt. Een beetje zelfspot mag wel, maar houd het netjes.

Cool, where do I sign up?

In goed vertrouwen heb ik het mogelijk gemaakt om een account aan te maken op deze site. Je kunt gelijk beginnen met het schrijven en indienen van blogs. In het begin zal ik deze handmatig goed- of afkeuren en vervolgens publiceren. Dit is met name om kwaadwilligen tegen te houden. Als je graag een second-opinion/spellcheck wilt zal ik daar ook voor zorgen. Als je eenmaal een paar blogs hebt geschreven zul je de optie krijgen om blogs gelijk te publiceren en eventueel ook op de social media van Cosplaying.nl te plaatsen.

Maak gelijk een account aan!

En jij?

Ik blijf bezig met de achterkant, zal eventuele vragen beantwoorden, doe alles wat ik hierboven beloofd heb en ga vervolgens bezig met het ontwikkelen van een cosplay tool. Hier volgt meer informatie over zodra ik iets kan demonstreren.

Questions?

Als je vragen hebt, je aan wilt melden of niet zeker weet of een artikel hier past? Stuur gerust een mailtje naar info@cosplaying.nl, dan zal ik je zo snel mogelijk verder helpen. Ook ben ik te bereiken via de Facebook-pagina van Cosplaying.nl.

Leave a Comment

%d bloggers liken dit: